Wordpress website laten maken

WordPress website laten maken

11 juni 2014 | Blog

Als ondernemer kom je eens in de zoveel jaar op een punt te staan dat je een nieuwe website wilt laten maken, webdesign en techniek veranderen snel en als je zichtbaar wilt blijven op internet en voor wilt blijven op de concurrent, zul je up–to-date moeten blijven. Dat kan als je voor een content management systeem (cms) kiest die de power heeft en een grote groep ontwikkelaars die daar aan bijdragen.

Welk CMS systeem moet je kiezen?

Je wilt een nieuwe website laten maken en moet daarom een CMS systeem kiezen. Tegenwoordig is dit een vaste norm geworden en omdat de meeste bedrijven de inhoud van hun website zelf willen beheren, liefst zonder tussenkomst van een programmeur, is het belangrijk dat je een goede keuze maakt. Bij het zoeken naar een geschikt CMS, kom je al snel op WordPress. Dat is niet zo gek, aangezien WordPress de laatste jaren is uitgegroeid tot het populairste CMS systeem in de wereld. Recente schattingen geven een indicatie dat meer dan de helft van alle websites in de wereld worden onderhouden met WordPress. Op 1 juni 2014 stond de download teller op ruim 20 miljoen. Bekijk hier het huidig aantal downloads. WordPress laat daarmee zijn concurrenten, zoals Joomla, Drupal en Typo3, ver achter zich laat.

Waarom een WordPress website laten maken

Waarom een WordPress website laten maken?

Kort samengevat heeft WordPress vijf voordelen:

  • Gebruiksvriendelijk, zowel voor de gebruiker als de website bouwer
  • Vergeleken met andere CMS-en doe je twee keer zoveel, in de helft van de tijd
  • Zoekmachine vriendelijk (Google loves WordPress)
  • Open source (grote gebruikersgroep en geen licentiekosten)
  • WordPress komt vaak als eerste met nieuwe functionaliteiten. Dit is te danken aan een gigantisch groep enthousiaste ontwikkelaars die WordPress omarmen.

De backend van WordPress (het beheer gedeelte) is overzichtelijk en strak van design. Met slechts Microsoft Word kennis, zal je je snel thuis voelen in het systeem, wat het een toegankelijk systeem maakt voor zowel beginners als ervaren gebruikers. Op de vormgeving na, kun je alles aan je website aanpassen. Je kunt inhoud, zoals pagina’s, berichten, menu items, foto’s en video’s toevoegen, wijzigen en verwijderen en zelfs lichte bewerkingen, zoals foto’s uitsnijden en roteren. Hierdoor ben je na oplevering van de website niet afhankelijk van de website bouwer. Daarnaast heeft WordPress een goede netwerk functie, dit maakt het eenvoudig om meerdere websites via één admin te beheren. De backend is geschikt voor elke device, dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld onderweg je website via een tablet of smartphone bij te werken of een nieuwsbericht te plaatsen.

Naast dat de website voor de gebruiker gebruiksvriendelijk is, geldt dit ook voor de website bouwer. Door gebruik te maken van PHP scripttaal en MySQL databases kan je website sneller gebouwd worden dan andere CMS systemen, dit scheelt in de kosten.

WordPress gebruikers

WordPress heeft een breed scala aan gebruikers, dit loopt van hobby websites tot grote nieuwssites en van MKB tot multinationals. Zo gingen enkele grote namen je voor;

  • CNN
  • Xerox
  • NRC-Next
  • The Voice of Holland

Sneller gevonden worden in Google met een WordPress website

WordPress is in de basis een lichtgewicht CMS, de scripts en codering zijn erg licht, waardoor je website snel laad. Maatwerk, zoals rapportages, boekingsystemen met iDeal, webshops en meertaligheid zijn naar wens bij te bouwen. Daarnaast zijn sociale media snel te koppelen met je website, hierdoor is je website makkelijk te delen via sociale media, dit resulteert in een hogere populariteit bij Google. Deze punten wegen zwaar bij Google en zorgt ervoor dat een WordPress website sneller gevonden wordt in zoekmachines.

Blijf op de hoogte
Dit alles bij elkaar opgeteld maakt WordPress een zeer sterk CMS, waar jaren op- en mee gebouwd kan worden. Bent u nog niet overtuigd? Bel me dan eens voor een toelichting. Voor meer informatie kunt u zich uiteraard ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.