Zet de bloemetjes buiten…

…en laat je bedrijf bloeien en geef je concurrenten het na kijken

Deze koptekst zal waarschijnlijk gefronste wenkbrauwen opleveren, net als wanneer we tijdens een eerste kennismaking een bloemetje op tafel zetten en zeggen: “Dit is jouw website.” En toch verschilt een bloemetje niet veel van een website. Allereerst hebben bloemen water en de juiste voeding nodig om te bloeien. Ze moeten ook regelmatig verzorgd worden om gezond te blijven – net als een website up-to-date moet blijven en regelmatig voorzien van nieuwe content. De online strategie achter ons bloemetjesmodel gaat echter verder dan dat.

Ieder z´n eigen website

Deel je aanbod eens in naar type producten/diensten en afzetmarkten/doelgroepen. Grote kans dat je daarmee ontdekt dat je aparte niches kunt bedienen. De truc is voor deze niches aparte websites te maken – de blaadjes van de bloem. De kern van de bloem is het hart van je onderneming, je algemene website. Vanuit deze algemene website kunnen jouw nicheklanten je aanbod bekijken op websites die speciaal voor hen zijn ingericht. Vaak is een website met slechts tien pagina’s hiervoor al voldoende. Dit heeft grote voordelen ten opzichte van één website met tientallen pagina’s en oplossingen.

Voordeel 1: beter vindbaar

Als nichewebsite is het makkelijker op de eerste pagina van Google te verschijnen. Omdat je website slechts over één specifiek onderwerp gaat, hecht Google er meer waarde aan. Je website wordt immers gezien als een gespecialiseerde autoriteit. Daarnaast kun je voor je nichewebsite een zoekwoordrijke domeinnaam kiezen, zoals sqzi-webdesign.nl. Dit heeft een streepje voor op een standaard domeinnaam (zoals sqzi.nl) en zorgt ervoor dat je beter wordt gevonden.

Voordeel 2: hogere conversie

Je nichewebsite is nu volledig gericht op één doelgroep met één specifiek aanbod. Doordat je bezoekers jou daardoor als specialist zien, zijn zij eerder geneigd op je voorstel in te gaan en tot aankoop over te gaan. Hierdoor verbetert je conversie.

Voordeel 3: relevante backlinks

Doordat je een eigen netwerk creëert van websites die naar elkaar linken, versterk je het geheel enorm. Google ziet namelijk elke relevante backlink vanaf een andere website als een stem voor je website. Dit zorgt ook weer voor een stijging in de zoekresultaten.

Wil je ook een bloemetje van ons?

Wij hebben een speciaal systeem ontwikkeld dat het mogelijk maakt meerdere websites eenvoudig aan elkaar te koppelen, zonder dat je elke keer een nieuwe website hoeft te (laten) bouwen. Alle websites maken gebruik van dezelfde inlognaam en hetzelfde basisontwerp – dat je naar eigen wens kunt invullen. Hierdoor hoef je maar voor één website te betalen. Je kunt bovendien zelf bepalen hoeveel websites je rondom je algemene website bouwt. Nieuwe niche? Nieuw idee? Dan heb je zo een nieuwe website.