Website lokaal vindbaar maken deel 2

30 mei 2014 | Blog

Nu we met de keyword ‘webdesign Gorinchem’ op de eerste pagina staan, zijn we toe aan de volgende uitdaging. First we take Gorinchem then ‘webdesign Hardinxveld Giessendam’.

Landingspagina zonder keywords, hoe kan dat?

Als je onze landingspagina van Gorinchem analyseert kom je er achter dat er bijna geen keyword in staan. Hiermee wilde we aantonen dat je met een tekst die niet SEO proof is wel degelijk vindbaar kan maken. Bijzonder want je kunt dan met het schrijven van je teksten helemaal richten op de doelgroep en inhoud, zonder dat je rekening hoeft te houden met het plaatsen van sleutelwoorden in je H1, H2, H3 enzovoorts.

Wat hebben we dan gedaan om de pagina zo goed te laten scoren? Even een basis regel: Je moet er vanuit gaan wat het meeste energie kost ook het meeste oplevert. Google beloont dus energie. Dat begint met de content. Schrijf je artikelen die interessant zijn en gelezen worden of zelfs gedeeld dan levert dat punten op. Dat is als je logisch redeneer ook niet verwonderlijk. Google staat of valt of staat bij het beste zoekresultaat.

Het principe van optimaliseren van een website volgens de nieuwe regels

  • Een website pagina maken [kost weinig energie]
  • Een relevante website pagina maken [kost meer energie]
  • En pagina maken die relevant is en veel gelezen wordt en gedeeld [kost nog meer energie]

Webdesign maar dan 100% relevant

Deze website is zuiver en alleen gemaakt voor ondernemers uit de regio. Als je zoekt op ‘wordpress webdesign Hardinxveld Giessendam‘ en je komt op onze landingspagina krijg je succesvolle ondernemers te zien die in Hardinxveld zijn bedrijf heeft. Ze vertellen waarom ze voor ons gekozen hebben. Dat wordt verder op in de site ook nog eens onderstreept door gebruik te maken van een video van een van de ondernemers. Met name de video in you tube gaf ons de doorbraak naar de eerste pagina voor het keyword ‘webdesign Gorinchem’. Bij een analyse van onze concurrenten was er niemand die hun pagina ondersteunende met video.

Nu vindbaar maken op ‘webdesign Hardinxveld Giessendam’

Ook hier hebben we te maken met concurrentie alhoewel minder sterk dan in Gorinchem. Dat komt simpelweg door dat er minder bedrijven zijn gevestigd. En misschien ook wel het niveau van de webdesign bedrijven wat lager ligt. Mijn eerste stap is dus iets wat niet zoveel energie kost. Door het maken van een blog artikel die gaat over lokaal optimaliseren. De pagina die u nu leest. Door een link te maken met de landingspagina druk hem als het ware omhoog. 100% Google proof en volgens de laatste standaard. Meten = Weten, dus na een week hebben we de eerste resultaten binnen. En die zijn veel belovend, zie hieronder de eerste resultaten.

Resultaat keyworden Webdesign Hardinxveld Giessendam

Blijf op de hoogte
Het resultaat? Een website die in zoekmachines klanten trekt en ze vervolgens overtuigt met relevante informatie die is toegespitst op hun zoekopdracht. Dat kunt u ook. Bel me maar eens voor een toelichting. Voor meer informatie over webdesign met een doel kunt u zich uiteraard ook aanmelden voor onze nieuwsbrief.